28 Temmuz 2012 Cumartesi

Facebok İle Para Kazanmak

Sosyal medya üzerinden para kazanma yollarının başına şüphesiz ki Facebook gelmektedir. Facebook ile para kazanmanın mantığı ise yine dönüp dolaşıp sosyal reklamcılığa dayanmaktadır. Facebook ile para kazanmak isteyen kişilerin öncelikle geniş kitlelere hitap etmesi gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Çünkü ne kadar çok takipçi o kadar çok reklam potansiyeli olarak bakılmalıdır.



Yukarıdaki paragrafı kısaca özetlemek gerekirse, Facebook’ta çok sayıda takipçisi olan sayfa ya da çok sayıda abonesi olan bir profil hesabınıza yapacağınız reklamlarla para kazanabilirsiniz. Peki, reklam verenleri nereden bulacaksınız? Bunun cevabı yine webmaster forumlarıdır. Bu forumların muhakkak Facebook alanı vardır ve buralara konu açmanız gerekmektedir. Özellikle sayfanız genel bir konu üzerine ise, mesela genel mizah, reklam veren bulmanız kolay olacaktır. Ancak tek bir alan üzerine ise, örneğin eğitim, reklam veren sayınız düşer; ancak reklam verenlerin vereceği ücretler artar. Bu noktada ilgi alanınızla ilgili bir sayfa açmanızı tavsiye ediyoruz.

Facebook ile para kazanma yöntemlerinden birisi de profilden yapılan reklamcılıktır. Bu işlem ise biraz daha yasallıktan uzak. Profilinize arkadaş ekleyip reklamcılık yapmaktır. Ancak insanlar bu yolla kandırıldığı için pek de temiz para kazanıldığı söylenemez.

2 yorum:

  1. bu yontemı cok ıyı.ama arkadas listenizin biraz kabarak olması da lazım

    YanıtlaSil
  2. Facebooktan kazanabileceğimizi bilmiyordum. Tam Benlik bu :) Arkadaş Listemde Baya var 3000-4000 kişi :)

    YanıtlaSil