19 Temmuz 2012 Perşembe

Sanal Bankalar: Paypal

Paypal, Türkiye’de yaygın olarak kullanılan sanal bankalardan birisidir ve oldukça işlevseldir. Diğer sanal bankalardan üstün tarafı Türkiye hesabınıza komisyonsuz EFT yöntemi ile doğrudan para göndermesidir. Ancak bu kadar güzellikler sunan sistemin tabi ki bazı zahmetleri bulunmaktadır. Bunların başında doğrulama istemesidir. Doğrulama işlemini yapabilmek için kredi kartınızın olması ve bu bilgileri girmeniz gerekmektedir.

Paypal doğrulama yapmak için adımlar;

  • Doğrulama alanına gidin ve kredi kartı bilgilerinizi giriniz.

  • Hesabınızdan 3 TL bir ücret çekecektir ve çeken kurum olarak size kredi kartı hesabında çıkan yerde bir kod verecektir.

  • Bu kodu internet bankacılığından hesabınıza girerek güncel işlemlerden ya da bekleyen provizyon işlemlerinden görebilirsiniz.

  • Kodu girdikten sonra ise doğrulama gerçekleşecektir.

  • Çekilen 3 TL hesabınıza iade edilecektir.


Paypal’dan hesabınıza para çekmek için ise onalı olmanız ve çekebilecek 10 dolar ya da 15 TL’nizin olması gerekmektedir. Bunları sağlayarak tanımladığınız hesaplara para çekebilirsiniz.

Dikkat: Paypal’a banka hesabı tanımlarken dikkatli olunuz. Eğer ki yanlış hesap tanımlarsanız hesabınıza para iade edilirken Paypal’ca para kesilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder