22 Temmuz 2012 Pazar

Makale Yazarak Para Kazanmak

Yazarak para kazanma yöntemi site sahiplerinin sağladığı bir iş alanı aslında ve pek de bilinmeyen bir sektör. Bu sektör yeni başlayanlar için kariyer olabilecek bir sektördür ayrıca. Çünkü kendi müşteri potansiyelinizi kaliteli yazılar yazarak sağlayabileceğiniz bir alandır.

Şimdi isterseniz yazarak internetten para kazanma işini nasıl yapacağınıza ayrıntılı olarak bir göz atalım. Öncelikle bu işin mantığı nedir, ona bir bakmakta fayda var: Bundan birkaç sene önce Google’de bir algoritma değişikliği oldu ve bu değişiklik web sitesi sahiplerine şunları getirdi;

  • Siteniz çöp site olmayacak yani farklı ve kaliteli olacak,

  • Google kriterlerine uyacak yani site içerik kalitesi olarak üst düzey olacak,

  • Gereksiz içeriklerden ve doğal olmayan yollarla kazanılmış backlinklerden arınmış olacak,


Vs. vs. diye uzatıp giden bir liste oluşturulabilir. Yani kısaca Google dedi ki site sahiplerine: “Arkadaş artık bir durun kopya içerikle sitelerinizi yükseltmiyoruz. Bize orijinal içerik sunun ki biz de sizi yükseltelim.” İşte sizin para kazanacağınız nokta tam da burada başladı. Google böyle deyince web sitesi sahipleri büyük bir telaşla özgün makaleler aramaya başladı ve böylece makale piyasası doğdu ve halen de büyük bir istikrarla devam ediyor.

Makale piyasasına atılmak için doğrudan web sitesi sahipleriyle iletişim kurmanız gerekmektedir. (Gerçi son zamanlarda makale yazımı için aracı firmalar da kurulmaya başladı. Bu tarz firmaları sitemizde sizlere tanıtacağız.) Bunu yapmak elbette kolay olmayacak ama size bizden bir tavsiye webmaster forumları dediğimiz ve web sitesi sahiplerini barındıran sitelere üye olarak ilgili alana özgün makaleler yazabileceğinizi belirten bir konu açarak makale yazma işine girebilirsiniz.

Webmaster forumlarını nereden bulacağız derseniz, cevabı basit: Google. Google’ye “webmaster forum” yazarsanız onlarca site bulacaksınız ve çoğu da davetiyesiz ve ücretsiz sitelerdir.

1 yorum:

  1. özgün makaleler her zmaan kazandırıyor.uzmanlık alanınız varsa yazın arkadaslar..para kazanın

    YanıtlaSil