10 Ağustos 2012 Cuma

Anket ile para kazanan var mı?

Dünyada ve ülkemizde anket doldurarak para kazanma çılgınlığını anlatan kitap, yayın ve makalelere sıklıkla rastlamışsınızdır. Peki, bu işi aslı astarı var mı onu açıklayacağız sizlere.

[caption id="attachment_435" align="alignright" width="180"] Resim 1[/caption]

Öncelikle Türkiye'de reklam piyasası yeni yeni yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle anket doldurarak çılgın paralar kazanma hayalinden vazgeçmelisiniz. Tamam bunun yapabilenler var; ancak bu kişiler yabancı ülkelerde yaşayanlardır. Çünkü yurt dışında bu iş ciddi ciddi para kazandırıyor. Ancak ülkemizde modern pazarlama yeni yeni geliştiği için böyle yüksek miktarları sadece tüketici olduğunuz için kazanamazsınız.

Peki, ülkemizde anket şirketleri az da olsa kazandırıyor mu? Evet kazandırmakta. Bu firmaların sayısı az olsa da hepsine üye olduktan sonra bir müddet anket yaparsınız ve toplu ödeme alırsınız.

[caption id="attachment_436" align="alignright" width="150"] Resim 2[/caption]

Anketler nasıl geliyor derseniz size Napolyon sitesinden gelen bir anket mail örneğini göstereyim. Resim 1'deki gibi gelen mail sonucu ankete gidiyoruz ve soruya cevap veriyoruz. Bu aşamadan sonra Resim 2 deki gibi kazandığımız puanlara dair bir sayfa açılıyor. O sayfada Napolyon sitesi bize 50 puan verdi. Bunun gibi 100.000 puan topladığımızda 100 TL nakit ödeme yapıyor. Gördüğünüz üzere ahım şahım para vermediğini görüyoruz. Yine de hiç yoktan iyidir tabii ki. Taş atıp da kolumuz yorulmuyor sonuç olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder