1 Ağustos 2012 Çarşamba

E-Ticaret İle Para Kazanmak



İnternette sıkılıkla takılıyorsanız son zamanlarda ürün satışı yapan siteleri sıklıkla görmüş olmanız gerek. İnsanlar hızla dükkânlarını internet piyasasına taşımaktadır ve bu sıklıkla görülen ticaret sitelerinin ortaya çıkışını açıklamaktadır.


E-ticaret yaparak para kazanmak şu an internet piyasasında en çok kazandıran ve rağbet gören yöntemlerden birisidir. Ancak bu kazançlı sistemleri kurmak için oldukça karmaşık bir süreç de sizi beklemektedir. Ürün tedarikçisi, e-ticareti kaldıracak bir web sitesi alt yapısı kurması, maliye işlerinin ayarlanması bunlardan birkaç tanesi.



İnsanların e-ticareti neden tercih ettiğini anlamak ise zor olmasa gerek. Bunun belki de en büyük nedeni dükkan paralarından kurtulup sürekli artan bir kitleye satış yapabilmeleridir. Dükkanların bu kadar pahalı olduğu bir ortamda belki de internetten ticaret yapmak en mantıklısıdır. Ancak burada da satıcıların ve alıcıların karşısına yüksek kargo bedelleri çıkmaktadır ve genelde satıcılar bu yükü hafifletmek adına kar paylarından tavizler vermektedirler.

E-ticarete başlamak için öncelikle maliyeye gidip yapacağınız işin ayrıntılarıyla ilgili mali konuda bilgi almanız gerekmektedir. Çünkü hukuka aykırı yapılacak ticaret sizi çok daha fazla miktarda para cezasına sokabilmektedir. Örneğin, bundan birkaç sene önce Gittigidiyor’da faturasız satış yapan kişiler maliyece tespit edilip birkaç binlerle ifade edilen meblağlarda ceza ödediler. Bu yüzden diyoruz ki: “Maliyeye dikkat!”

İkici aşamada tedarikçi bulmanız gerekecektir. Bu aşamada ilk kaynağa ulaşırsanız kar oranınızı büyütebilirsiniz. Bunun için iş yapacağınız dalda güvenilir firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Tedarikçi bulduktan sonra ise satacağınız sistemi belirlemektir. Genelde ilk kez ticaret yapacak arkadaşlar Gittigidiyor, Sanalpazar gibi aracılı firmaları tercih etmektedirler.

Daha sonrasında ise belirli bir kapasiteyi görünce kargo şirketleri ile anlaşmak kalıyor. Ancak bunun için aylık belli bir cironuzun ve gönderi kapasitenizin olması gerek. Bu nedenle kargo anlaşma işlemi biraz daha sonraki iştir.

2 yorum:

  1. türkiyede en kazançlı sistemlerden biiri arkadaslar..görüyoruz hepsiburada,gittigidiyor gibi şirketler baya zengin

    YanıtlaSil
  2. mahmut arkadasım demıs türkiyede en cok kazandıran sıstemler dıye..ama sunu da ben ekleyeyım turkıye degil bu sıstem artık dunyanın en cok kazandıran sıstemlerınden bırısı.bu sıstemlere kayıt olarak kendı urunlerınızı ınternet üzerinde binlerce kişiye pazarlayabilirsiniz.günümüzde internetin ulasabilecegi kitle cok buyuk.bu yuzden de daha cok kazanırız.saygılar

    YanıtlaSil