7 Ağustos 2012 Salı

Paypal İle Para Kazanmak

Sizlere merak edilen konulardan birisi hakkında bilgi vermek istiyorum. Paypal ile bazı insanların para kazandıklarını belki duymuşsunuzdur. Bu nasıl yapılıyor şimdi size ondan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle bu yöntem yasal değildir. Bun bilmenizde fayda vardır. Çünkü Paypal hizmet sözleşmesine aykırı olarak gelir elde etme durumu vardır. Nedenini birazdan tam olarak anlayacaksınız.

Paypal ile para kazanmanın mantığı aracılık hizmetine dayanmaktadır. Kişinin Paypal bakiyesini nakite dönüştürürsünüz ve Paypal'ı aldığınız kişi de Paypal hesabındaki bakiyeyi size yollar. Bu işlemden de siz komisyon alırsınız. Ancak gelin görün ki Paypal böyle bir bakiye satışını istemez ve tespit durumunda sizi zor duruma sokar.

Kişiler Neden Paypal Bakiyesini Satar?

  • Paypal'dan bankaya çektiğinizde paranızın gelmesi bazen bir haftayı bulmaktadır. Bunu beklemektense komisyonla Paypal'ı satmayı tercih eder insanlar.

  • Paypal'la ödeme yapmak Türkiye'de oldukça sıkıntılıdır. Ödeme şekli olarak Paypal kabul eden sayfa sayısı azdır.

  • Kişinin hesabı doğrulanmamıştır ve banka hesabına parayı çekemez.


Paypal Alış-Verişi Yapmakta Ne Gibi Riskler Vardır?

  • Karşıdaki kişi paraya itiraz edebilir. Yani bana ürünü teslim etmedi, yanlışlıkla ödeme yaptım vs. diye şikayette bulunarak parayı geri alabilir.

  • Kredi kartı firmasına ters ibraz başvurusu yaparak parayı hesabınızdan geri çekebilir.


Biz bu işin risklerinden ve yasal olmamasından dolayı kesinlikle sizlere Paypal alış-verişini önermiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder