16 Ağustos 2012 Perşembe

Google Adwords Sorunları

Google’nin reklam verenler için hizmete açtığı Adwords, geri dönüşleri güçlü ve hedef kitleyi çok iyi saptayabilen bir reklam şirketidir. Ancak pek çok reklam veren firmada olduğu gibi bazı kullanıcıları rahatsız eden şeyler bu firmada da ortaya çıkabiliyor. Çünkü piyasadaki diğer reklam firmalarına göre oldukça kuralları katı ve değişmez. Özellikle Türkiye'de reklamcılık sektörünün kültürü gelimediği için Adwords Türkiye'ye ekstra katı davranıyor gibi görünüyor. En çok karşılaşılan Adwords sorunları ise şunlar;

  • Kredi kartı olmayanlar için ödeme çok sıkıntılı. Çünkü banka sayısı çok kısıtlı ve EFT yapılması gerekiyor. Bu da işleri aksatabiliyor. Ayrıca anında geçmeyen ödemeler işleri aksatmaktan öte karıştırabiliyor.

  • Kredi kartı reddedilebiliyor. Bunun nedeni ise yanlış girilen fatura bilgiler oluyor genellikle.

  • Reklam gösterimi yapılmaması sorunu da sıkça karşılaşılan sorunlardandır. Bunun nedeni reklamın Adwords’un tarafından engellenmesi olabilir. Diğer bir nedende seçilen anahtar kelimelerin aranma sayısının yeterli olmamasıdır. Bunu engellemek için muhakkak Adwords kelime aracından kelime aranma oranlarına bakmalısınız. Aksi halde istediğiniz dönüşleri alamayacaksınız.


Genel olarak karşılaşılan bu Adwords sorunları bunlardır. Ancak bazen özel sorunlar da ortaya çıkabilmektedir. Bunu çözmenin en iyi yolu Google'yle doğrudan iletişim kurmaktır.

Bu sorunlar dışında pek de bir sorunla karşılaşmazsınız ve zaten bu sorunlar diğer reklam şirketlerinde de mevcuttur. Unutmayın bu şirketler arasında en sağlamı Google Adwords'tur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder