10 Ağustos 2012 Cuma

eBay Nedir?

Çoğu kişi bugün Ebay sistemini duymuştur. Ürün satmak ya da ürün satın almak isteyen kullanıcılar için eBay oldukça kullanışlıdır. Ebay ile mal satmak ya da almak için bir kullanıcı profili oluşturabilir ve işleme başlayabilirisiniz.

Ebay üzerinden ürünlerinizi satışa çıkararak bildiğiniz eticaret işine atılabilirsiniz. Ancak burada şunu belirtelim ki, eBay Türkiye'de pek de popüler değildir. Bunun nedeni sitenin yabancı dilde olması ve Türkiye'yi kapsamamasıdır. Ayrıca Türkiye'de alışık olunulan havuz hesaba para aktarma olayı yoktur. Bu da siteyi güvenilir olmaktan çıkarmaktadır. Bunun yerine Türkiye'de Gittigidiyor kullanılmaktadır.

Çok basit gelebilir; ama başarıyla satmak için çok fazla satış yapmanız veya çok fazla ürün sergilemeniz gerekir. Sattığınız mallar için ikna edici ve meşru ürün sayfaları oluşturmalısınız ki alıcılar sizin ürünlerinizle ilginsinler. İnsanların satın alacak ürünler için gerekli minimum teklifleri ayarlamak da satış yapmak için önemlidir. Buna ek olarak olumlu geribildirim şeklinde oy toplamak da sizi güvenilir bir satıcı yapacaktır. Bu şekilde alıcılar sizi tercih edecektir.  Bu da size daha fazla kazandıracaktır.

1 yorum:

  1. Ebay Türkiye'de pek rağbet gördüğüne inanmıyorum. Aslında işi oturtunca gayet iyi para kazanabilirsiniz ancak kimse bu konuda işin ehli olmadığı için başka sistemlere saldırıyor. Sanırım doğru olan da bu.

    YanıtlaSil