20 Ağustos 2012 Pazartesi

Siteye İçerik Ekleme

Web sitesi sahibi olmak günümüzde pek de zor bir şey değildir. İsteyen herkes ücretli ya da ücretsiz web siteleri açabilmektedirler.. Hatta bu yolla çoğu kişi az bir girişim yaparak para kazanır. Siz de kendinizi yolun başında, tecrübesiz sayıyorsanız hemen ücretli siteler ya da ücretsiz blog hesaplarından edinin. Daha sonra ilgi alanınıza göre bu sitelere içerik girmeye başlayın. Göreceksiniz ki girdiğiniz içirikler zamanla ziyaretçilerinizi arttıracaktır.

Siteye özgün içerik girerek arama motorları yoluyla ziyaretçi elde edebilirsiniz. Ancak dilerseniz bu süreci hızlandırabilirsiniz. Arama motorları odaklı ekleyeceğiniz içerikler arama motorlarınca daha hızlı keşfedilecektir. Bu nedenle eğer çok ziyaretçi istiyorsanız ve para kazanıyorsanız aşağıdaki yolları dikkate almalısınız.

Siteye İçerik Eklerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

[caption id="attachment_634" align="alignright" width="150"] Görsel 1 - Google Önerileri[/caption]

İçerik girerken en önemli öge başlıktır. Şöyle ki iyi girilen başlığın aramalarının nasıl yapılabileceği düşünülmelidir. Ona göre başlık seçilmelidir. Örneğin biz bu konuyu açıp başlık seçerken Görsel 1'deki gibi arama önerilerinden yararlandık Yani kısacası içerikler sitelere girilirken muhakkak “ben bunu nasıl arardım” sorusu göz önünde tutulmalıdır ve buna göre konulara başlıklar eklenmelidir.

Diğer bir hususta etiketlerdir. Birçok sistemde içerik girerken etiketler kısmı ısrarla doldurulmalıdır. Örneğin bizim bu konumuzun başlığı ilk sırada çıkan "Siteye İçerik Ekleme" ise etiketlerimiz buna uygun olan ve önerilerde çıkan; "siteye içerik, siteye içerik nasıl girilir, siteye içerik eklerken" gibi anahtar kelimeler olacaktır.

Üçüncü husus ise orijinal görselleri konuda kullanmaktır. Bunun mantığını anlatmak için başka bir makale kullanacağımızdan fazlaca değinmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder