18 Ağustos 2012 Cumartesi

Facebook Sayfalarına Kullanıcı Çekmek

[caption id="attachment_553" align="alignright" width="240"] Sayfa gönderilerinizin herkesçe görülmesi için artık Facebook'a para ödemek zorundasınız![/caption]

Facebook sayfalarına kullanıcı çekmek konusunda makale yazacağımızı Facebook para kazanma makalemizde belirtmiştik. Bu nedenle şimdi sizlere Facebook sayfalarınıza nasıl kullanıcı çekeceğiniz konusuna değineceğiz. Öncelikle günümüzden Facebook'un artık daha fazla para kazanmak adına ticari girişimler noktasını, kullanıcılarına tercih ettiğini söylemek durumundayız. Örneğin bir sayfada yayınlanan haber eskiden herkese giderken artık çok az kısım bu haberi görüyor. Tüm üyelere duyurmak içinse gönderideki duyur kısmını kullanarak dehşet paralar ödemeniz gerekiyor.  (Yandaki görsel)

Yukarıdaki örneği verme nedenimiz Facebook'ta artık işlerin zor olduğunu anlamanızı sağlamaktır. Bu zorlaşan işlerin başında da sayfalara kullanıcı çekmek geliyor. Eskiden sayfaya 10bin kullanıcı çekmek 1 gün sürerken artık organik 10bin üyeyi bir ayda ancak bulabildiğiniz durumlar olabiliyor.

Sayfanıza üye çekme yöntemlerini sıralayacak olursak;

Popüler sayfa sahiplerine sayfaları üzerinden mesaj atarak reklam kampanyaları için ücret teklif edebilirsiniz.

Sayfayı kendi arkadaşlarınız arasında yayarak videolar yükleyiniz. Daha sonra bu videolar dağılacak ve çoğu insan sayfanıza gelecektir.

Metin paylaşımlar yerine resim bazlı paylaşımlar yapınız. Paylaşılma oranı daha fazladır. Bu da kullanıcı çekmenizi sağlayacaktır.

Karşılıklı beğen uygulamaları kullanabilirsiniz. Örnek olarak Hitbook gibi sistemlerle kredi toplayarak insanların sayfanızı beğenmesini sağlayabilirsiniz.

[caption id="attachment_558" align="alignright" width="240"] Otomatik beğenilmek (Otolike) ile üye çekilen sayfada gönderinin ulaşacağı kitle sınırlıdır.[/caption]

Kesinlikle webmaster forumlarında satılan otomatik beğenme sistemlerini kullanmayınız. Çünkü bu kişilerin duvarlarına çoğunlukla haberler gitmez. Örnek olarak yandaki resme bakarsanız 10K kullanıcının beğendiği sayfadaki bir gönderiyi 700 kadar kişini gördüğünü görürsünüz. Bu da otomatik beğeniyle üyesi artan sayfanın size fayda getirmeyeceğini gösterir.

Web siteniz varsa bir popup uygulaması kullanarak Facebook sayfanızın kullanıcılarınızca beğenilmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder