14 Ağustos 2012 Salı

Mail Okuyarak Para Kazanılır mı?

"Mail Okuyarak Para Kazanılır mı?" sorusu pek çok üyemiz tarafından sorulmakta. Buna açıklık getirmek adına sizlere "Mail Okuyarak Para Kazanılır mı?" makalesini sunmaya karar verdik. Bu soruya cevabımız evettir. Ancak bu işlem nasıl olacak mantığını aktarmaya çalışayım öncelikle. Mail okumanın mantığında öncelikle reklam sektörü yatar. Firmalar sizlere pazarlamak adına mail yollarlar; ancak çoğu zaman sizler bu mailleri okumadan silersiniz. İşte durum böyle olunca firmalarında aklıma bir yol geldi: "Bizler maillerimizi okuyanlara para verelim de mailler boşa gitmesin."

Firmaların bu düşüncesi yurt dışında tuttu. Oldukça iyi para kazandı iki tarafta; ancak ülkemizde durum farklı. Klasik tarzda ticarete alışkın olan firmalarımız için mail okuyanlara para verme fikri saçmaydı. Çünkü bu ek maddi yük çıkarmakta idi. Üstelik bizim halkımız internetten alışverişe alışık değildi. Son yıllarda ise bu tabular görev bazlı para kazandıran siteler aracılığı ile yıkıldı. Firmalar artık Türk kullanıcıların da internetten alışveriş yaptığını gördü ve bu görev bazlı para kazandıran firmalara ödenek ayırdı. İşte bu ödeneklerin bir kısmını siz de mail okuyarak alabileceksiniz. Bu yolla da mail okuyarak para kazanma işini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Mail okuyarak para kazandıran sitelerden bir tanesini sizlerle paylaşalım. Önceki makalelerimizde bahsettiğimiz Napolyon şirketi gelen mailleri okumanız durumunda size ücret ödeyecektir. Napolyon şirketi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Örnek vermek gerekirse bana gelen aşağıdaki maile bakalım. Mailde şunu yazıyor: "Sevgili Kubilay, 19.08.2012 tarihine kadar bu iletiyi okuduğunda 10 Ň, tıkladığında 15 Ň, paylaştığında 20 Ň kazanıyor olacaksın." Peki bu Ň'nin puan karşılığı nedir? 1.000 Ň=1 TL'dir. Buna göre mail okuyarak alacağız toplam 40Ň size sakız aldıracak düzeyde bile değildir.

1 yorum:

  1. Mail Okuyarak Kazanıldığını Hiç Duymadım hatta düşünememiştim Bilene. Bilgilendirme İçin Teşekkürler...

    YanıtlaSil