19 Ağustos 2012 Pazar

Google'de Üst Sıralara Çıkmak

Web sitesine kullanıcı çekmenin internetten para kazanmak için oldukça olduğundan önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Peki, sitemize nasıl ziyaretçi çekeriz yavaştan ona geçelim.

Web sitesine ziyaretçi çekmenin en önemli noktası arama motorlarıdır. Bu arama motorları içinde en kalitelisi ve en sık kullanılan arama motoru şüphesiz ki Google'dir. İnternetten para kazanma konusu başlı başına Google’dan ziyaretçi edinmekle ilintilidir. İnternetten para kazanmak ile ilgileniyorsak zaten bizim amacımız Google'nin gözüne girip aramalarda üst sıralara çıkarak ziyaretçi çekmek olacaktır. İnternetten para kazanma yöntemlerinden hepsinde Google büyük öneme sahiptir.

Google aramalarında öne çıkmak için öncelikle sitemizde özgün yazılarımız yer almalıdır. Yani kopya içerikle pek bir yere varmamız mümkün değilidir. Zaten internetten para kazanma yolları içinde metin yazarlığının önemli bir unsur olduğuna değinmiştik. Bununla ilgili şu yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Bu kısımdan sonra ise sitenizin duyurulmasına geldi sıra. Eklediğiniz yazıları sosyal medya ile desteklemek her zaman size artı puan getirecektir. Bu yazılarınızı Facebook, Twitter gibi sayfalarda duyurarak hem ziyaretçi çekebilir, hem de Google tarafından dikkat çekebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Hit arttırma siteleri ile sitemize kullanıcı çeksek google da üst sıralara çıkabilirmiyiz.Yoksa bu sitelerle google bizi sandbox'a düşürürmü.Birde sitemize seo yaptırmalımıyız?

    YanıtlaSil
  2. Siteye giren kullanıcı sayısına göre değil site kalitesine ve sitenizi kullanılan kullanıcıların sitenizi sosyal medyada paylaşmasına göre GOOGLE işlem yapacaktır.

    Sandbox ihtimali konusunda bir şey diyemiyoruz. Hit durumuna göre değişir.

    YanıtlaSil
  3. Google'de üst sıralara çıkmak istiyorsanız eğer; yapacağınız şeyler -yani benim kanaatimce- 4 madde vereceğim bu 4 maddenin hepsini eğer siteniz sağlıyorsa üst sıralara çıkmama gibi bir ihtimaliniz olamaz.
    => 1. Madde
    Öncelikle her şeyden önce "özgün" bir blog/siteniz olmalı. Kendinize has bir tarzı ve üslubu olmalı.
    => 2. Madde
    Sitenin tema ve tasarımı göz yormayan bir şekilde okuyucunun rahat edebileceği şekilde olmalıdır. (Arka planı kırmızı yaptığınızı düşünsene :O)
    => 3. Madde
    HIZ. Siteniz ne kadar hızlı ise kullanıcı o kadar az bekler ve bundan memnun kalır.
    => 4. Madde
    İlgi çeken konulara değinin. Sıkıcı konuları kimse sevmez tahmin edersiniz ki.

    YanıtlaSil
  4. admin bu faydalı yazın oncelıkle tesekkur edeırm.ben google ust sıralara cıkmak ıcın genelıkle hıt artıran sıtelere uye oluyorum organık hıtler gelıyor bazılarından.seo da onemlı tabı

    YanıtlaSil