4 Ağustos 2012 Cumartesi

Web ve grafik tasarımları ile para kazanmak



İnternette üst düzey para kazanma yollarından birisi olan web site geliştirme ve grafik tasarlama işi en üst düzeyde yöntemdir. Bu iki işlemi yapabilen insanlar internetten büyük para kazanmaktadır. Bu nedenle bu iki işten birisini yapan arkadaşların bizim sitemizde olacağını düşünmüyoruz ve makalemizi teknik konularla uzatmıyoruz. Sadece siz başlangıç ve orta düzey kullanıcıların merakını gidermek adına işin nasıl yürüdüğünü anlatacağız.




Web geliştirme ve tasarımı işi nasıl oluyor, nasıl satılıyor kısaca bunu anlatalım. Web geliştirme işleri öncelikle kod bilgisi gerektirir. Bu kod bilgisi hazır sistemler geliştirildikçe önemini kaybetse de tam kontrol için kod bilgisi şarttır. Alt yapı kurulduktan sonra sıra web tasarlamaya gelir bu işlem için estetik tasarım ruhu olan arkadaşlar çizimler yapar ve bunu kod şeklinde şablona dökerler. Web geliştirici, tasarımı siteye giydirir ve kodlama ile grafik birleşip günümüzdeki kaliteli siteleri oluşturur.

Grafik tasarlama işleri ise Photoshop, Illustrator gibi programlar aracılığı ile web siteleri, broşürler, kartvizitler için kullanılır. Grafik tasarım için kullanılan programa hakim olma yanında kişisel yetenek olarak iyi bir estetik yapıya gerek olmaktadır. Bu nedenle web geliştirmeyi öğrenen herkes yapabilir; ancak tasarım işlerinde yetenek de ön plandadır.

Peki, bu iki konunun pazarlaması nasıl yapılmaktadır? Bu işlerle uğraşanlar genellikle şirketler aracılığı ile yapmaktadırlar. Bağımsız çalışanlar ise genelde webmaster forumlarında ya da kendi siteleri üzerinden pazarlama yapmaktadırlar.

3 yorum:

  1. web site açmayı ıstıorsanız bu yazıyı dıkkate alın.ben sahsen tasarımı kotu olan sıteye gırmem

    YanıtlaSil
  2. web tasarım kursuna gıttım.yaklasık 3 yıldır web tasarım yapıyorum faydası gercekten cok.hem siz bilgisayar internet tasarım konusunda bilgili oluyorsunuz hemde para kazanıyorusunuz..hem de zevkli bi iş güzel tasarımlar yapıp ınsanları mutlu etmek

    YanıtlaSil
  3. Web tasarımı işinde çok para var.Devir site kurup yükselme devri. Hem siteden para kazanırsınız hem de reklamlardan.

    YanıtlaSil