29 Ağustos 2012 Çarşamba

Para Transferi

İnternetin yaygın bir şekilde kullanımı parasal işlemlerinde bu ağ üzerinden gerçekleşmesini hızlandırmıştır. Çünkü para transferi için, özellikle uluslararası para transferi oldukça zahmet gerektiren bir iştir. Birçok kişi, banka işlemlerini internetten yaptığı için bu yazımı dikkatle okumalıdır.

İnsanlar, internet üzerinden para transferi yaptığı için özel güvenlik önemleri almalıdır. Bu güvenlik önlemlerinin başında sanal klavye gelmektedir. Tehlikeli kişilerin bilgisayarınıza attığı trojanlar sayesinde, bastığınız her tuşu görebilmektedir. Eğer klavye kullanırsanız, doğal olarak bu tehlikeli kişiler sizin şifrelerinizi öğrenebilir. Ancak ekran klavyesini yani bir başka deyişle sanal klavyeyi kullanırsanız, asla hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Almanız gereken bir diğer önlem ise, telefon onayı isteyen bankaları tercih etmenizdir. Bu konu hakkında fikri olmayanlar için kısaca açıklamam gerekirse, online hesabınıza girerken sizin cep telefonunuza banka tarafından tek kullanımlık bir şifre yollanır. Bu şifreyi bilgisayara girerek hesabınıza ulaşabilirsiniz.

Son dikkat etmeniz gereken şey ise, kullandığınız bankanın güvenlik sertifikalarıdır. İnternet tarayıcınızın altında görebileceğiniz bu sertifikalara göz atmanız sizin yararınıza olacaktır.

1 yorum:

  1. sanal klavyeyi ilk defa bu yazıda öğrendim, Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil