17 Ağustos 2012 Cuma

İnternetten Satış Ortaklığı

İnternet üzerinden düzenli ve güzel bir gelir elde etmek isteyenlerin düşünmesi gerek bir yöntemden bahsedeceğiz. Bu yöntemin adı: Satış ortaklığı. Bu satış ortaklığı sisteminde, amacınız pazarla yapmaktır. Gerçek dünyada bir ürünü pazarlayan kişileri bilirsiniz, işte yapacağınız iş de aynen bu yöntemde budur. Ancak tek farkladır ki o da bu işi internet üzerinden yaparsınız.

Şirketlerin size satmanız için verdiği ürünleri internet üzerinden pazarlayarak belli bir komisyon alabilirsiniz. Örneğin çevrenizde Avon satışı yapan kişiler gibi siz de ürün satışı yaparsınız. Bu yöntemde düzenli bir gelir elde etmeniz için aşağıdakilerden en az birisine sahip olmalısınız;

  • Geniş bir sosyal çevre

  • Pazarlamaya yatkın bir ikna edebilme kabiliyeti

  • İş yapan ve sabit kullanıcısı olan bir web sitesi

  • Geniş bir kitleye hitap eden bir Facebook ya da Twitter sayfası


Bunlardan hiçbirisini taşıman kişiler ise bu satış ortaklığında başarılı olamayacaktır. Çünkü pazarlama işi için kitle gerekmektedir. Ve üzülerek söylemek gerekir ki internetten çok kişiye ulaşan kişiler bu işten para kazanır ve eğer ki siz bunlardan birisi değilseniz para kazanmanız oldukça güç olacaktır.

4 yorum:

  1. Satış ortaklığı hakkında vermiş olduğunuz bilgiler güzel ancak size bir sorum olacak dört adet madde vermişsiniz.Bunlar;
    Geniş bir sosyal çevre
    Pazarlamaya yatkın bir ikna edebilme kabiliyeti
    İş yapan ve sabit kullanıcısı olan bir web sitesi
    Geniş bir kitleye hitap eden bir Facebook ya da Twitter sayfası
    Bu Maddelere ek olarak adwords veya reklam verme siteleri kullanılazmı illaki sosyal çevre olması şartmıdır.

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki değil. Bizim ki öneri.

    YanıtlaSil
  3. Satış ortaklığı sistemi ile çalışan birkaç sistemden bahsetmek istiyorum. Bunlardan birincisi hepsiburada.com. Her ne kadar tıklama/görüntüleme başına az bir miktar verse de ödeme konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Bu kategoriye Gittigidiyor.com'u da eklemek istiyorum ve 10 üzerinden 6 veriyorum bu iki ortaklık programına. Kitapkurdu.com'un bir ortaklık sistemi var, bu ise içler acısı bir şey. Yazarın da dediği gibi eğer bu dediğim sitelerden iyi bir para kazanmak istiyorsanız "geniş çevre" ye ihtiyacınız var. Yüksek hit ve sıkı takipçilerinizin olması gerekir. Bunların yanı sıra vazgeçilmezim ve vazgeçilmez olan sistem: Adsense. Google'ın yayıncı ve reklamveren olarak işlem yaptığı bir sistem. Tık başına gayet iyi kazandırıyor, üstelik dolar üzerinden ($_$). Hehehe.
    Adhood vs. denemeyin derim. En iyi sistem Adsense'dir.

    YanıtlaSil
  4. Bence Satış Ortaklığı Şuan Tüm Site Sahibi Olan Herkeze Hayal Bile Edemedikleri Kadar Para Kazanabilirler..Satış Ortaklığı 1-2 Hitli Bir Sitede Tutması İmkansızdır Reklam İle Alakalı Bir Site Olması +1 Kazandırır.

    YanıtlaSil